Groeien in je relatie met God

Je bent een kind van God geworden, maar om je hemelse Vader beter te leren kennen, zal je tijd moeten investeren in de relatie met Hem.  Hoe doe je dat nou? Om dat te begrijpen is het goed om te kijken naar hoe je vriendschapsrelaties opbouwt met anderen mensen. Als je bevriend raakt met iemand dan ga je tijd met elkaar doorbrengen. En hoe meer tijd je met elkaar doorbrengt des te beter leer je elkaar kennen en als gevolg daarvan wordt de relatie steeds sterker en intiemer.

Je bent een kind van God geworden, maar om je hemelse Vader beter te leren kennen, zal je tijd moeten investeren in de relatie met Hem.  Hoe doe je dat nou? Om dat te begrijpen is het goed om te kijken naar hoe je vriendschapsrelaties opbouwt met anderen mensen. Als je bevriend raakt met iemand dan ga je tijd met elkaar doorbrengen. En hoe meer tijd je met elkaar doorbrengt des te beter leer je elkaar kennen en als gevolg daarvan wordt de relatie steeds sterker en intiemer.

In je relatie met God is dat niet anders. Het is goed om tijd met Hem door te brengen en met Hem te praten. In het begin zal dat misschien even onwennig zijn, want je kunt God immers niet zien. Maar als jij gaat vertellen over de dingen die je meemaakt, zal je gaan ervaren dat Hij ook echt naar je luistert. Je kunt Hem ook om hulp vragen want Hij is je Vader en staat altijd klaar om je te helpen bij alles. De Bijbel noemt praten met God “bidden”.

Hoe meer je met Hem praat en naar Hem luistert, hoe beter je Hem leert kennen. En dat is echt fantastisch! Hij is tenslotte de schepper van hemel en aarde en Hij heeft jou gemaakt dus niemand kent jou beter dan God.

Geen enkele relatie wordt eenrichtingsverkeer te zijn: beide partijen delen hun hart en praten met elkaar. God wil ook heel graag met jou communiceren. Hij doet dat in de eerste plaats door de Bijbel.

Tijd met God doorbrengen

Jezus zei “Wie Mij heeft gezien, heeft de Vader gezien” dus als je wilt weten wie God is dan is de sleutel dat je Jezus leert kennen.

Geen enkele relatie wordt eenrichtingsverkeer te zijn: beide partijen delen hun hart en praten met elkaar. God wil ook heel graag met jou communiceren. Hij doet dat in de eerste plaats door de Bijbel.

De Bijbel is niet zomaar een boek, maar is het Woord van God. In de Bijbel lezen we de geschiedenis van God met mensen en lezen we kort gezegd wie God is en wat Hij wilt. Als je nog nooit de Bijbel gelezen hebt, kun je het beste beginnen bij de eerste vier boeken van het nieuwe testament omdat die gaan over het leven en sterven van Jezus.

Jezus zei “Wie Mij heeft gezien, heeft de Vader gezien” dus als je wilt weten wie God is dan is de sleutel dat je Jezus leert kennen.

God spreekt dus tegen jou door de Bijbel, maar Hij kan ook nog op andere manieren met je praten: door andere mensen, maar ook door Zijn stem te laten klinken in jouw eigen hart. Hij is jouw Vader en wil niets liever dan een intieme relatie met jou!

 

Toch is het wel belangrijk dat je je realiseert dat je nog maar net opnieuw geboren bent en dus wel wat hulp nodig hebt om God beter te leren kennen.

Geestelijk gezien ben je een pasgeboren baby. Ook in het natuurlijke is het zo dat een baby niet kan overleven zonder hulp van anderen. Daarom heeft God bedacht dat het goed is als Zijn kinderen regelmatig bij elkaar komen om elkaar te helpen groeien in hun relatie met Hem.

Veel mensen denken dat de kerk saai is, maar het tegenovergestelde is waar. Het is een feest als Gods kinderen bij elkaar zijn. Daar gaat het volgende stukje over.

Groeien in je relatie met God

In het filmpje hiernaast zal Tom de Wal je meer vertellen over hoe je meer tijd met God kunt doorbrengen. Ook zal hij uitleg geven hoe dit kan door de bijbel te gebruiken. En zo door tijd te investeren in je relatie met God, jullie relatie zal groeien.