Gefeliciteerd met je keuze voor Jezus!

Wat fijn dat je hier bent, want je hebt waarschijnlijk iets bijzonders meegemaakt wat je nog niet helemaal kan plaatsen en dat is begrijpelijk. Voordat ik tot geloof kwam wist ik ook niks over bidden, wonderen of profetie vanuit het christendom. Ja, wel is van gehoord via via dat Jezus een paar duizend jaar geleden rondliep op aarde en bovennatuurlijke wonderen verrichten. Je hebt waarschijnlijk christelijk vakjargon gehoord wat misschien uitbollig klonk en toch heeft het iets met je gedaan.

Ik hoop je met de volgende uitleg duidelijk te maken dat het leven met Jezus juist voor een tijd als deze heel natuurlijk is.

Jezus kwam naar deze aarde om ons te laten zien dat God een goede God is, dat Hij te vertrouwen is en dat Hij een Vader voor ons wil zijn. Daar vertelde Hij over en Hij liet het zien door zieke mensen te genezen. Mensen die gekweld werden door allerlei kwalen en pijnen of gebukt gingen onder moeilijke omstandigheden maakte Hij vrij. Hij haalden overleden mensen weer terug uit de dood. Dat klinkt onmogelijk, maar geloof me, als je de Zoon van God bent is niets onmogelijk! Door wonderen te doen liet Hij zien, dat Hij werkelijk de Zoon van God is.

Nadat Jezus gestorven was, werd Hij begraven, maar na drie dagen stond Hij weer op uit de dood.  De duivel en de dood waren overwonnen en vanaf dat moment werd het eeuwigen leven van God beschikbaar voor ieder mens. Omdat Jezus voor ons stierf werd het namelijk mogelijk om een kind van God te worden. Als je tot geloof in Jezus komt, vindt die nieuwe geboorte plaats: het betekent dat je geestelijk nieuw wordt gemaakt.

Wat is bekering nou precies?

Door middel van een filmpje proberen we je meer te vertellen over wat bekering nou precies is.

In het filmpje hiernaast legt Jan-Sjoerd Pasterkamp wat meer uit over bekering. Wat dat betekent. Maar ook wat hierover in de bijbel staat. We hopen dat het filmpje je verder op weg helpt.

Dit is in het kort wat een keus voor Jezus inhoud. Je hebt met je hart geloofd en met je mond gezegd dat Jezus Heer is en daarmee ben je een kind van God geworden. God is je Vader geworden en heeft je in Zijn liefdevolle armen gesloten en je zult nooit meer dezelfde zijn.